دولت انگلیس معترضان طرفدار محیط زیست را در فهرست مرتکبان جرایم سازمان‌یافته قرار می‌دهد

دولت انگلیس معترضان طرفدار محیط زیست را در فهرست مرتکبان جرایم سازمان‌یافته قرار می‌دهد
دوشنبه 17 شهريور 1399 - 22:46

دولت انگلیس یک گروه طرفدار محیط زیست موسوم به «شورش انقراض» را که روز شنبه مانع از انتشار چندین روزنامه مشهور شده بود، در فهرست مرتکبان جرایم سازمان‌یافته قرار می‌دهد.

العالم ـ اروپا

بنابر گزارش روز دوشنبه روزنامه ایندیپندنت، «پریتی پتل» وزیر کشور انگلیس قصد دارد وضعیت گروه طرفدار محیط زیست موسوم به «شورش انقراض» (Extinction Rebellion) را مورد بازنگری قرار دهد و یکی از گزینه‌های وی قرار دادن این نهاد محیط زیستی در فهرست ّ«گروه‌های دارای جرایم سازمان‌یافته» است.

براساس گزارش‌ها، قرار گرفتن این گروه در چنین فهرستی، اعضای آن را با خطر محکوم شدن به حبس تا پنج سال مواجه می‌کند و گروه شورش انقراض چنین اقدامی را «مسخره» توصیف کرده است.

یک سخنگوی این گروه به روزنامه ایندیپندنت گفت که جرایم سازمان‌یافته برای توصیف فعالیت هزاران نفر از مردم عادی مثل پرستاران، پزشکان، پدربزرگ‌ها و مادربزرگ‌ها و دیگرانی که عضو این گروه هستند، دقیق نیست.

فعالان زیست‌محیطی گروه «شورش علیه انقراض» شامگاه جمعه (چهاردهم شهریور) در اعتراض به پوشش مغرضانه اخبار مربوط به تغییرات اقلیم، مسیر خودروی حامل برخی از مهمترین مطبوعات انگلیس را به سمت محل‌های توزیع مسدود کردند.

بیش از ۱۰۰ معترض انگلیسی عضو گروه شورش علیه انقراض روز جمعه جاده‌های منتهی به چاپخانه‌های نیوزپرینترز (Newsprinters) در براکسبورن و نوزلی (Knowsley) در نزدیکی لیورپول را مسدود کردند.

هر دو چاپخانه متعلق به گروه رسانه‌ای خبر (News Corp) هستند که برخی از روزنامه‌های مهم انگلیس چون سان، تایمز، ساندی تایمز، دیلی تلگراف، ساندی تلگراف، دیلی میل و ایونینگ استاندارد را چاپ می‌کند.

به گزارش ایرنا، اعضای گروه زیست محیطی شورش علیه انقراض سه شنبه گذشته (۱۱ شهریور) هم زمان با پایان تعطیلات تابستانی، تظاهرات وسیعی را در اعتراض به کوتاهی دولت لندن نسبت به بحران جهانی ‌آب‌وهوایی به راه انداختند. آن‌ها در میدان مقابل پارلمان تجمع کرده و به اشکال مختلف از جمله سر دادن‌ شعارهای اعتراضی و خوابیدن کف خیابان مراتب اعتراض خود را اعلام کردند.

اعضای گروه شورش علیه انقراض که خواهان رسیدگی فوری به وضع محیط زیست هستند پیشتر در اقداماتی مانند بستن خیابان منتهی به پارلمان، چسباندن خود به قطارهای شهری و امثال آن، در رفت و آمد شهری اختلال ایجاد و حتی برخی از آنان خود را به نرده منزل جرمی کوربین رهبر سابق حزب کارگر قفل و زنجیر کردند.

این گروه علاوه بر اعلام رسمی وضع اضطراری، می‌خواهند دولت از طریق تصویب قوانین الزام‌آور، افزایش روزافزون دی‌اکسید کربن را تا سال ۲۰۲۵ میلادی به صفر برساند؛ کاری که بعید است دولت پس از چراغ سبز نشان دادن به شرکت‌های نفتی برای حفاری نفت شل موسوم به 'فرکینگ' بتواند با آن موافقت کند. در جریان دور جدید تظاهرات گسترده و فلج کننده فعالان محیط زیست ۹۰ معترض در پایتخت انگلیس بازداشت شدند.

دسته بندی ها :

پربیننده ترین خبرها