اظهارات مداخله جویانه سفیر انگلیس در عراق

اظهارات مداخله جویانه سفیر انگلیس در عراق
يکشنبه 12 بهمن 1399 - 09:53

سفیر انگلیس در عراق که شرکتهای پیمانکار کشورش متهم به دخالت در ترور فرماندهان مقاومت هستند در اظهارات مداخله جویانه ای تلاش کرد، ضمن ایجاد اختلاف میان دولت و مقاومت عراق، نقش منفی آمریکا در این کشور را توجیه و ایران را متهم به دخالت در اوضاع عراق کند.

العالم ـ عراق

استفان هیکی سفیر انگلیس در عراق در مصاحبه با شبکه تلویزیونی «آسیا» عراق به اوضاع داخلی این کشور پرداخت و خواهان برگزاری انتخابات پارلمانی سالم و شفاف در این کشور شد.

وی سپس گریزی به روابط عراق و سایر کشورها زد و گفت: من درک می کنم که ایران با عراق و همه کشورهای همجوار و نیز آمریکا روابط مهمی دارد و می دانم که آمریکا تاثیر بزرگی بر عراق دارد. این یک امر طبیعی است که همه کشورهای جهان روابط مهمی با کشورهای همسایه خود دارند.

هیکی افزود: امیدوارم که عراق روابط مستحکمی نه فقط با ایران بلکه با همه کشورهای همجوار از جمله عربستان و اردن و ترکیه و در آینده سوریه داشته باشد. این امر برای ثبات عراق بسیار مهم است.

وی درباره دولت «مصطفی الکاظمی» نخست وزیر عراق نیز گفت که او از حمایت داخلی و خارجی برخوردار است و انگلیس حمایت زیادی از وی کرده است.

سفیر انگلیس در عراق در این مصاحبه همچنین دست داشتن شرکت انگلیسی «جی.فور.اس» در تسهیل عملیات ترور شهیدان سپهبد «حاج قاسم سلیمانی» فرمانده پیشین نیروی قدس و «حاج ابومهدی المهندس» معاون پیشین سازمان الحشد الشعبی عراق را تکذیب کرد.

اظهارات مداخله جویانه

هیکی گفت: درهمه دنیا نخست وزیر کنترل کاملی بر همه نیروهای امنیتی دارد اما متاسفانه نظام عراق و مصطفی الکاظمی کنترل کامل بر همه گروههای مسلح ندارند. متاسفانه یک سری گروههای مسلح خارج از سازمان الحشد الشعبی و کنترل نظام عراق هستند که این امر تهدیدی بزرگ و مهم علیه ملت عراق و شکوفایی و ثبات این کشور است.

او در ادامه جمهوری اسلامی ایران را به داشتن روابط با گروههای مسلح خارج از دولت عراق متهم کرد و در تلاش برای دلسوز نشان دادن خود نسبت به مردم عراق ، اظهار داشت: من با سفیر ایران در این باره صحبت کردم و همواره ایرانی ها را تشویق می کنم که از نهادهای نظام عراق حمایت کنند زیرا بدون وجود نهادهای قوی، ثبات در عراق وجود نخواهد داشت و این امر برای انگلیس و آمریکا مهم است.

سفیر انگلیس در تعارض با اظهارات قبلی خود ، گفت: شنیده ام که این امر برای ایران و همه کشورهای همجوار نیز مهم است و من خصوصا در سایه حمایت از دولت الکاظمی خوشبین هستم که همه کشورهای همجوار از نهادهای نظام عراق حمایت خواهند کرد.

وی درباره دیدارهایش با سفیر ایران گفت: این دیدارها برای همه دیپلمات ها و سفرا عادی و مفید است که در تماس و گفت وگو با هم باشند. ما درباره اوضاع عراق گفت وگو می کنیم و گاهی گفت وگو دشوار است و گاهی هم توافق نظر بین ما نیست اما اکثر اوقات فکر می کنم که ما هدف های مشابه درعراق داریم؛ یعنی می خواهیم که در عراق ثبات و شکوفایی باشد اما من همواره همه کشورهای مجاور را تشویق می کنم که از نهادهای نظام عراق برای برقراری ثبات و امنیت و شکوفایی در این کشورحمایت کنند و امیدوارم در این زمینه حمایت بیشتری از کشورهای عرب حوزه خلیج فارس ببنیم.

سفیر انگلیس در عراق خاطرنشان کرد: با وجود تهدیدات علیه سفارت آمریکا و انگلیس، ما در اندیشه بستن سفارت خود در عراق نبوده ایم.
هیکی افزود: من خوشبین هستم که در سال ۲۰۲۱ میلادی ما این سطح از تهدیدات علیه دیپلمات ها را به علت تدابیر حفاظتی دولت عراق و اقدامات امنیتی نخواهیم داشت. من همچنین امیدوارم که آرامش در عراق بین گروههای مسلح و آمریکا و همچنین آرامش و بهبود رابطه بین ایران و آمریکا در دولت «جو بایدن» برقرار شود.

روابط با تهران و برجام
وی تصریح کرد: درخصوص ایران، به طور قطع ما روابط دیپلماتیک با ایران داریم اما همزمان نگران نقش ایران در عراق و منطقه و برنامه هسته ای ایران هستیم اما امیدواریم که در سال ۲۰۲۱ میلادی گفت وگو و مذاکرات بین ایران و انگلیس و آمریکا و روسیه و چین و اروپا در این زمینه وجود داشته باشد و فکر می کنم فرصتی برای حل و فصل (مسائل) و پیشرفت در این زمینه وجود دارد اما به طور قطع، پرونده هسته ای ایران بسیار مهم است.

سفیر انگلیس در عراق افزود: انگلیس جزئی از توافقنامه هسته ای نیست و امیدواریم که این توافقنامه اجرا شود؛ خصوصا از جانب دولت ایران، زیرا تاکنون این توافقنامه در ایران اجرا نشده است.اما اکنون فرصت برای مذاکره و گفت وگو بین آمریکا، انگلیس و روسیه و چین و ایران وجود دارد و خوشبین هستم که فرصتی برای پیشرفت وجود دارد. این مطلب درباره پرونده هسته ای بود اما نقش ایران در عراق و منطقه هم مهم است و امیدواریم که حمایت از نهادهای نظام عراق وجود داشته باشد و حمایتی از گروههای مسلح خارج از کنترل نظام عراق وجود نداشته باشد زیرا بدون یک نظام قوی، ثباتی در کار نخواهد بود.

وی درپاسخ به اینکه حمایت ایران از گروههای مسلح در عراق را به چه میزان می دانید؟، با اظهار اینکه "من دقیقا همه جزئیات در این زمینه را نمی دانم"، ادعا کرد: اما از مدتها پیش حمایتی از جانب ایران از گروههای مسلح وجود داشته و این امر روشن بوده است.

سفیر انگلیس نگفت وقتی از جزییات مطلبی مطلع نیست چرا انگشت اتهام را به سوی ایران نشانه می رود در حالی که نقش کشورهای حامی تروریست های داعش در تسلیح و گسیل آنها به عراق آشکار است.

سفیر انگلیس در پاسخ به اینکه آیا این حمایت تاکنون ادامه دارد؟، به تناقض گویی افتاد و گفت: من الان همه جزئیات را نمی دانم اما درک می کنم که دولت ایران رابطه خوبی با دولت عراق دارد و بین آنها تماس برقرار است و تفاهم بین آنها وجود دارد و خوشبین هستم که پیش از برگزاری انتخابات (در عراق) فرصتی برای آرامش و اجرای اصلاحات امنیتی، اقتصادی و سیاسی وجود دارد.

وی درپاسخ به این سوال که آیا اطلاعاتی درباره عاملان شلیک موشک ها به سفارت آمریکا دریافت کرده و به دولت عراق داده اید، گفت: می دانیم که گروههای مسلح مسئول شلیک این موشک ها علیه آمریکایی ها هستند و از اقدامات دولت عراق برای بازخواست و محاکمه در این زمینه حمایت می کنیم و می دانم که تحقیقاتی بوده است اما الان مهم نتایج این تحقیقات است.

سفیر انگلیس در عراق افزود: مقداری خوشبین هستم که در سال ۲۰۲۱ میلادی در سایه دولت جدید آمریکا و بهبود روابط دیپلماتیک در منطقه، ما چنین سطح تنش نظامی در عراق و منطقه را شاهد نخواهیم بود.

هیکی در پاسخ به این سوال که آیا ایران در پس حمله به مراکز دیپلماتیک است، گفت: من مطمئن نیستم و همه مردم می دانند که گروههای مسلح مسئول حملات موشکی ضد آمریکا هستند و امیدوارم که در آینده هیچ حمایتی از جانب ایران از این گروههای مسلح نباشد.

دخالت شرکت انگلیسی در ترور فرماندهان مقاومت

وی در پاسخ به سوال خبرنگار شبکه آسیا درباره اتهام وارده از جانب دادستان ایران و برخی شخصیت های عراقی و درصدر آنها شیخ «قیس الخزعلی» دبیرکل جنبش عصائب اهل الحق این کشور به شرکت انگلیسی «جی فور اس» مبنی بر تسهیل ترور سپهبد شهید سلیمانی و شهید ابومهدی المهندس در حادثه ترور در فرودگاه بغداد گفت: هیچ شواهد و دلایلی وجود ندارد. متاسفانه این در قالب تئوری توطئه می گنجد و هیچ دلیلی وجود ندارد و این نادرست است. این امر خطرناک است زیرا من افتخار می کنم که یک شرکت انگلیسی در فرودگاه بغداد برای تامین امنیت عراقی ها و همه مردم در این فرودگاه وجود دارد و این بسیار بسیار مهم است زیرا الان تفکر جامعه بین المللی و عراق این است که فرودگاه بغداد از امنیت برخوردار است و هیچ دلیل یا توجیهی برای این اتهام ها وجود ندارد و این اتهام درست نیست. امیدوارم که در آینده تمرکز روی دلایل و اطلاعات درست باشد. من این را (اتهام به شرکت انگلیسی) از مدتها قبل شنیدم اما هیچ دلیل و شواهدی را ندیدم زیرا اصلا دلیلی وجود ندارد. این اتهام درست نیست و بسیار خطرناک است که گروههای مسلح این را می گویند.

وی در پاسخ به این سوال که آیا این صحبت ها مقدمه ای برای پایان دادن به حضور این شرکت انگلیسی در فرودگاه بغداد است، گفت: من نمی دانم هدف در این زمینه چیست؟ اما به نظرم وجود این شرکت انگلیسی چیزی مثبت و مهم برای ثبات بغداد و سفر بین عراق و جهان است.
به گزارش ایرنا، چندی پیش دبیرکل عصائب اهل الحق عراق فاش کرد: شرکت انگلیسی «جی.فور.اس» که درباره مسائل امنیتی فرودگاه بغداد قرارداد دارد، در بخشی از ماموریت تایید هدف برای اجرای عملیات ترور فرماندهان شهید مشارکت کرده بود.

پربیننده ترین خبرها