خیال باطل غرب؛ آیا ایران در مذاکرات امتیاز می دهد؟

خیال باطل غرب؛ آیا ایران در مذاکرات امتیاز می دهد؟
سه شنبه 14 بهمن 1399 - 23:23

ایران چندی پیش از نصب 696 سانتریفیوژ نوع  IR-2M چهار برابر ظرفیت از نوع سابق در راکتور نطنز خبر داد و  گاز هگزا فلوراید اورانیوم نیز به دستگاهها تزریق شده است.

العالم درگوشی

آمریکا از کدام امتیازات سخن می گوید آیا ایران کشوری تابع است تا بدون چون و چرا اطاعت کند و امتیاز بدهد؟ در حالی که کارشناسان داخلی اش در سطوح علمی حتی در زمینه هسته ای به مرحله ای خودکفایی رسیده اند.

ایران که از توافق هسته ای خارج نشده این امریکا است که به دنبال اعلام دونالد ترامپ رئیس جمهوری پیشین از آن خارج شد. رئیس جمهوری که وقت ترک کاخ سفید، حتی نزدیکترین هواداران جمهوری خواهش نیز ابراز تاسف نکردند و نتوانست کوچکترین آرزوهای اسرائیل در اعمال فشار بر ایران برای تضعیف ایران در همه زمینه های علوح حیاتی ،اقتصادی و حتی نظامی دفاعی محقق کند.

فشارهای امریکا در باج خواهی از ایران و کشاندنش به سطح کشورهای تابع و مطیعی که جز نفت ، پول و رسانه های بی اخلاق و منطق و بدون تجربه سیاسی چیزی در اختیار ندارند ،ناکام ماند.

ترامپ در باج خواهی از ایران در قالب برنامه هسته ای و تحریم تحمیلی ناکام ماند زیرا امروز با اقتدار ملی و علمی و با اعتماد به نفس و با تکیه بر توان ملی از اقدام خود در نصب این سانتریفیوژها با 4 برابر ظرفیت در راکتور نطنز خبر داد.

کاظم غریب آبادی، با انتشار پیام توییتری، نوشت: ضمن سپاس از دانشمندان سختکوش هسته‌ای کشورمان، دو زنجیره 348 تایی از سانتریفیوژهای IR2M با ظرفیت تقریبی چهار برابر نسبت به نوع IR1 با موفقیت در نطنز نصب شده و در حال کار با UF6 هستند. نصب دو زنجیره سانتریفیوژهای IR6 هم در فردو آغاز شده است. نصب تعداد بیشتری از سانتریفیوژهای جدید، در راه است.

غریب آبادی افزود: آژانس بین‌المللی انرژی اتمی همچنان قادر به انجام فعالیت های راستی آزمایی است و از پیشرفت های برنامه ریزی شده در این زمینه، مطلع می شود.

محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران نیز از بروکسل خواست برای نجات این توافق، میان تهران و واشنگتن میانجی گری کند.

ظریف در گفت وگو با شبکه سی ان ان آمریکا اظهار داشت : ممکن است راهکاری برای بازگشت همزمان دو کشور به توافق یا هماهنگی برای اقدام بدان وجود داشته باشد.

این در حالی است که تهران باردیگر مخالفت خود را با اظهارات اخیر امریکا در خصوص توافق هسته ای اعلام و بر ضرورت اتخاذ اقدامات عملی تاکید کرد.

ظریف پیشنهاد داد جوزپ بورل وزیر خارجه اتحادیه اروپا، می تواند مشخص کند واشنگتن و تهران چه اقدامی باید بکنند.

سخنگوی اتحادیه اروپا نیز گفت: اولویت هم اکنون بازگشت واشنگتن به توافق هسته ای تهران است .

نخست واشنگتن

ظریف شامگاه دوشنبه در مصاحبه اختصاصی با شبکه سی ان ان گفت : دولت امریکا باید به توافق هسته ای بازگردد و ایران نیز آماده واکنش فوری به این اقدام است .

وقت مهم نیست اما سوال این است آیا امریکا (دولت جدید) در صدد جبران سیاست های شکست خورده دولت ترامپ است یا خیر؟

وزیر خارجه ایران گفت : همانگونه که گفتیم امریکا باید حسن نیت خود را نشان دهد ما عملا حسن نیت خود را اعلام کرده ایم. از مرزهای توافق دور شده ایم زیرا امریکا در صدد تحمیل جنگ اقتصادی گسترده ای بر ایران است پس باید ان را متوقف کنند و ما نیز کاملا متعهد خواهیم شد.

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در بخشی از مصاحبه خود در پاسخ به سوال کریستین امان پور مبنی بر اینکه عملی شدن تصمیم مجلس شورای اسلامی، نقض تعهدات توافق هسته ای است، گفت: این اقدامات نقض تعهدات ما نیست بلکه بخشی از کاهش تعهدات ماست زیرا این تعهدات به اراده ما تعیین شد. بازرسان آژانس بین المللی انرژی هسته ای بارها ایران را بازرسی کرد و ما مانع آن خواهیم شد.

اخرین راهکار

ایران بارها صریح و باشفافیت کامل اعلام کرده مذاکرات جدیدی درباره توافق هسته ای برگزار نخواهد شد و کشورهای جدیدی به مذاکرات نخواهند پیوست .(با اشاره به اظهارات امانوئل مکرون رئیس جمهوری فرانسه بر ضرورت شرکت عربستان در مذاکرات هسته ای ) و فقط یک سناریو وجود دارد که همان بازگشت امریکا به توافق و تعهد همه اعضا از جمله فرانسه است که در این توافق ذکر شده است.

السيد ابو ايمان

کلید واژه ها :

پربیننده ترین خبرها