چه کسی جاسوسی دیگری را می کند؛ بن زاید از بن سلمان یا برعکس؟

سه شنبه 12 مرداد 1400
22:40
چه کسی جاسوسی دیگری را می کند؛ بن زاید از بن سلمان یا برعکس؟ رسوایی های استفاده  کشورهای سرکوبگر مانند عربستان و امارات از برنامه جاسوسی اسرائیلی "پگاسوس" که آخرین مورد، جزئیات شوک آور درباره دستور محمد بن زاید ولی عهد ابوظبی به جاسوسی از محمد بن سلمان هم پیمان اولش بود، هنوز ادامه دارد. اما  آیا بن سلمان جاسوسی بن زاید را کرد؟

العالم - كشكول

پروژه تحقیقاتی درباره جاسوسی از طریق برنامه پگاسوس، از دستور قطعی بن زاید مبنی بر ضرورت دست یافتن بر شماره ها و رایانه های خصوصی بن سلمان خبر می دهد.

این در حالی است که برخی منابع مطبوعاتی اظهار داشتند معاونان بن زاید اعلام کرده اند برخی افراد، تلفن شخصی بن سلمان را زیر نظر داشتند تا در معرض تعقیب یا شنود قرار نداشته باشد و این مساله بر نزدیکان وی صدق نمی کند از اینرو تصمیم به بررسی تلفن ها و رایانه های افراد نزدیک به وی و تلاش برای هک کردن آنها به منظور دست یافتن به طرح ها و برنامه های بن سلمان در دستور کار قرار گرفت.

این منابع افزودند از میان این افراد می توان به یاسر الرمیان مشاور اول ولی عهد سعودی در زمینه سرمایه گذاری مالی اشاره کرد که مشخص شده در فرایند هک بن زاید اطلاعات زیادی درباره بن سلمان از این طریق به دست آورده است.

سندی نیز منتشر شد که شامل گفت وگوهای واتس آپی بن سلمان و الرمیان بود که بخشی از سخنان آنان از تاریخ 12 اگوست 2015 تا 23 ژانویه 2016 بوده است.

این گفت وگوها شامل مسائل مختلف اداری و مالی داخل و خارج عربستان بوده که اسناد آن از طریق تیم های شنود به دیوان بن زاید ارسال شده است.

سوال مهم اما این است آیا همین فکر نیز به ذهن بن سلمان خطور و از بن زاید جاسوسی کرده است ؟!

هیچ یک از این فرضیه ها بعید نیست. اطلاعات انتشار یافته رسانه های شرکت کننده در این طرح فقط به شماره تلفن هایی اشاره کرده که هویت کاربران آن مشخص شده است اینکه مقامات رسمی و سیاسی و تاجران و فعالان سیاسی و خبرنگاران نیز در میان آنان بوده اند.

این اطلاعات منتشر شده نشان می دهد عملیات شنود فقط شامل مخالفان وی نبوده بلکه همپیمانانش را نیز شامل می شود و چیزی که این بررسی ها بدان اشاره نکردند این است که مالک بسیاری از این شماره های تلفن یا کسانی که هم اکنون از آن استفاده می کنند مشخص نیست.

امروز کارشناسان توانستند شنود بن سلمان توسط بن زاید را افشا کنند و بعید نیست به نتیجه مشابهی درباره استفاده بن سلمان از برنامه پگاسوس پی ببرند.

برخی کشورهای عربی و خارجی از این نوع برنامه ها برای شنود مخالفین خود استفاده کرده اند اما مشخص نیست چرا رژیم صهیونیستی این خدمات را به این کشورها ارائه داده است؟!

0% ...

آخرین اخبار

نامه سفیر ایران در ژنو به دبیرکل سازمان حمل و نقل ریلی بین‌المللی در پی حمله آمریکا


سید علی خمینی: هرکس برای صلح با آمریکا مذاکره کند، خائن است


ابلاغ مراتب همدری و تسلیت دولت و مردم اندونزی با ایران/ عراقچی قدردانی کرد


دفتر نخست وزیری پاکستان : شهباز شریف برای کمک به صلح منطقه‌ای به پزشکیان اطمینان داد


قالیباف: کسی می‌تواند با آمریکا مذاکره کند که آماده جنگ باشد


نشست بی‌نتیجه دیگر شورای امنیت درباره ایران؛مخالفت روسیه و چین و تاکید برپایان قطعنامه۲۲۳۱


سفر نخست‌وزیر کره شمالی به چین


شیخ قبلان: لبنان از بدترین بحران سیاسی رنج می‌برد+فیلم


ذوالقدر: حمله به زیرساخت‌ها مقابله به مثل خواهد شد


حمایت مردم یمن از ایران و قدردانی از حضور میلیونی در تشییع رهبر شهید


پربیننده ترین خبرها

امام مسجد شهر صور: حضرت آیت الله سید علی خامنه ای شهید قدس است


پزشکیان مراتب قدردانی عمیق خود را از دولت، ملت و مقامات عراق و همه کسانی که در فراهم کردن تمام منابع و امکانات کشور برای برگزاری مراسم باشکوه وداع و تشییع پیکر مطهر رهبر شهید انقلاب در نجف و کربلا مشارکت داشتند، ابراز کرد.


خبرگزاری عمان: بدر بن حمد البوسعیدی وزیر امور خارجه عمان، طی تماس تلفنی با عباس عراقچی، همتای ایرانی خود، درباره تحولات جاری منطقه گفت وگو کرد.


پیکر مطهر شهید امت در کنار جدش امام علی بن موسی الرضا (علیه السلام) به خاک سپرده شد.


منابع فلسطینی: در پی یورش نیروهای دشمن به حومه روستای المغیر در شمال شرقی رام الله در کرانه باختری، 6 نفر زخمی شدند.


پیکر رهبر شهید انقلاب در حرم مطهر رضوی به خاک سپرده شد


سی‌ان‌ان به نقل از مقامات آمریکایی: گزارش اسرائیل درباره توطئه ایران برای ترور ترامپ ممکن است تلاشی برای سوق دادن او به سمت تشدید تنش باشد.


درخواست سناتور آمریکایی از کنگره برای قطع بودجه جنگ ترامپ علیه ایران


یورش نظامیان اسرائیلی به مناطقی در کرانه باختری


ابراز خوش بینی هاکان فیدان درباره تحویل گرفتن جنگنده های اف ۳۵


سفیر یمن: تشییع میلیونی شهید امت نماد اقتدار ایران بود