العالم - نظرکده
کارشناسان مالی و اقتصادی می گویند این اظهارات صرفا یک بدفهمی از معنای ورشکستگی است.
کارشناسان امور مالی خاطرنشان کرده اند که ورشکستگی عبارت است از ناتوانی یک بنگاه (اقتصادی) از بازپرداخت بدهی و انجام تعهدات خود. در چنین شرایطی بنگاه ورشکسته به دادگاه معرفی می شود و یک بازرس قضایی برای فروش دارایی ها و اموال آن برای پرداخت بدهی منصوب می شود. در حالی که چنین مسأله ای برای دولت ها پیش نمی آید زیرا یک دولت، بنگاه (اقتصادی) نیست که ورشکسته شود.
کارشناسان اقتصادی معتقدند که لبنان دارایی های بسیاری به خصوص ذخایر ارزی و طلای قابل توجهی در اختیار دارد که از برخی کشورهای بیشتر است.
کارشناسان مسائل مالی معتقدند که دولت لبنان قبل از هر کاری ابتدا باید اصلاحات عمیقی در سطوح سیاسی و اقتصادی انجام دهد بعد به سراغ موضوع استفاده از طلا برود.
کارشناسان مسائل اقتصادی می گویند ذخایر طلا اساسا برای استفاده هستند اما آیا می توان به سیاستمداران اعتماد کرد و امیدوار بود که آن را در جای مناسب استفاده کنند؟ باید نسبت به این موضوع هم اطمینان حاصل کرد.
سعاده الشامی گفته بود: ما ورشکسته شده ایم و عامل ان سیاست های اشتباه دهه های گذشته است.
کارشناسان سیاسی لبنان از بهره برداری گسترده رسانه های داخلی و خارجی از اظهارات سعاده الشامی درباره ورشکستگی دولت لبنان پرده برداشته اند.
آنها معتقدند که بخشی از بحران اقتصادی لبنان ناشی از بهره برداری از این بحران برای اعمال فشار بر این کشور برای اتخاذ سیاست های خاص است.
این کارشناسان خاطرنشان کرده اند که هیچ وزیری حق ندارد ورشکستگی دولت را اعلام کند بلکه دولت خود باید این وضعیت را حل و فصل کند.
این کارشناسان به اتفاق بر این عقیده اند که بحران مالی لبنان ناشی از فشارهایی است که طرف های بین المللی بر دولت لبنان وارد می کنند تا آن را به خصوص در زمینه اسکان فلسطینی ها و موضوع آوارگان سوری و ترسیم مرزها با رژیم صهیونیستی وادار به اتخاذ سیاست های خاص کنند. به همین دلیل است که کوچکترین مشکل در لبنان بزرگنمایی می شود تا این کشور را تحت فشار قرار دهند.