العالم - فلسطین اشغالی
مقاله «مهدی شوشتری» سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در سلیمانیه در آستانه روز جهانی قدس در تعدادی از روزنامههای اقلیم کردستان عراق با عنوان «عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی، تهدیدی جدی برای صلح و امنیت منطقه» منتشر شد.
شوشتری در این مقاله ضمن توصیف بحران اشغال فلسطین به عنوان طولانیترین، تراژدیکترین و پیچیدهترین بحران جاری جهانی، خاطرنشان کرد: متاسفانه در یکی دو سال اخیر برخی دولتهای عربی منطقه به جای انجام مسؤولیتهای دینی و انسانی خود در حمایت از ملت فلسطین در برابر جنایات روزافزون رژیم صهیونیستی، دست دوستی به سمت این رژیم دراز کردهاند و با توجیه واهی پایان جنگ و درگیری و برقراری صلح و امنیت، به سمت عادیسازی روابط با اسرائیل حرکت کردهاند.
در ادامه این مقاله آمده است: تاریخ و تجربه عینی بیش از هفت دههای ملت فلسطین و سایر ملتهای منطقه، به خوبی و به وضوح نشان داده به دلیل ماهیت وجودی رژیم صهیونیستی مبتنی بر تجاوز و اشغال و جنایت، طبعا این رژیم به هیچگونه اصول و قواعد حقوقی و اخلاقی و حتی توافق و تعهدی پایبند نیست و تصور سران برخی کشورهای منطقه از نتیجه روند عادیسازی روابط با اسرائیل، تصوری واهی است و سرابی بیش نیست.
وی میافزاید: «رژیم موقت صهیونیستی» در راستای عادیسازی، از مفاهیمی همچون صلح و امنیت، ثبات منطقهای و توسعه همه جانبه سوءاستفاده میکند. کشورهای منطقه نباید فریب رژیم صهیونیستی را با هدف توسعه کشورهای خود باور کنند. بی تردید حضور مستقیم یا غیرمستقیم این رژیم در کشورهای منطقه که تنها با هدف گسترش اشغالگری و توطئهگری در منطقه انجام میشود، ارمغانی جز ناامنی و بیثباتی برای کل منطقه نخواهد داشت.
شوشتری در این مقاله مینویسد: تداوم جنایات و اقدامات تروریستی رژیم صهیونیستی در یک سال گذشته علیه مردم مظلوم فلسطین و تشدید آن در هفتههای اخیر و سوءاستفاده از مشغول بودن جامعه بینالملل به بحران جنگ اوکراین، گویای این حقیقت تلخ است که عادیسازی روابط با این رژیم، تنها موجب تشویق اشغال و ظلم در سرزمین فلسطین و جریتر شدن اسرائیل در ارتکاب جنایات ضدبشری خود است و در نتیجه نه تنها به صلح در فلسطین و منطقه نزدیک نشدهایم، بلکه بر میزان اشغالگری، ناآرامی، جنایت و ترور و تصاحب سرزمین فلسطینیان افزوده شده است.
سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در این مقاله ضمن اشاره به حمایت و پشتیبانی جمهوری اسلامی ایران از مبارزات مشروع ملت فلسطین در چارچوب اصول قانون اساسی و رویکرد تغییرناپذیر سیاست خارجی خود، این سیاست را نه به عنوان یک سیاست کوتاه مدت و تاکتیکی، بلکه به عنوان یک وظیفه اسلامی و انسانی و بشردوستانه، اعلام کرد.
شوشتری همچنین عنوان کرده است: جمهوری اسلامی ایران در راستای حل و فصل بحران فلسطین از سالها قبل طرحی دموکراتیک و عادلانه تحت عنوان «برگزاری همهپرسی ملی در فلسطین» ارائه داده که در دبیرخانه سازمان ملل متحد نیز به ثبت رسیده است. به اعتقاد جمهوری اسلامی ایران، بازگشت آوارگان فلسطینی به سرزمین اصلی خود و برگزاری همهپرسی در بین مردمان اصیل این سرزمین اعم از مسلمانان، یهودیان و مسیحیها برای تعیین سرنوشت و نوع نظام سیاسی مورد نظر، موثرترین راهکار برای حل این منازعه است.
وی یادآور شده است: طرح جمهوری اسلامی ایران بر اساس اصول دموکراتیک و حقوق بینالملل تدوین و ارائه شده است. این طرح جایگزین مناسبی در برابر طرحهای قبلی خواهد بود که به دلیل عدم توجه به ریشههای اصلی بحران یعنی اشغال و نادیده گرفتن حقوق بنیادین ملت فلسطین بهویژه حق تعیین سرنوشت شکست خورده است.