العالم - فلسطین اشغالی
یک رسانه اسرائیلی گزارش داده کابینه «بنیامین نتانیاهو»، نخستوزیر اسرائیل همکاری پزشکان با گروهی از سازمان ملل که در حال تحقیق درباره حوادث ۷ اکتبر هستند را ممنوع کرده است.
روزنامه تایمز اسرائیل گزارش داد وزارت بهداشت اسرائیل روز دوشنبه به اعضای نظام بهداشت و سلامت این رژیم دستور داده با «کمیسیون مستقل بینالمللی برای تحقیق درباره اراضی اشغالی فلسطین از جمله بیتالمقدس شرقی و اسرائیل» همکاری نکنند.
تایمز اسرائیل نوشته این دستور به دلیل مواضع ضداسرائیلی قبلی این گروه سازمان ملل صادر شده است. این نهاد سازمان ملل گفته به دلیل نامهها و ایمیلهایی که دریافت کرده خواستار تحقیق درباره حوادث ۷ اکتبر از زبان پزشکان و اعضای کادر درمان است.
طبق گزارش تایمز، یافتههای تحقیقات این کمیسیون قرار است در ماه ژوئیه تحویل شورای حقوق بشر سازمان ملل و در ماه اکتبر تحویل مجموع عمومی سازمان ملل متحد شوند.
پایگاه کان گزارش داد که وزارت دادگستری اسرائیل به دفتر حقوقی وزارت بهداشت دستور داده به پزشکان اسرائیلی مسئول درمان بیماران در حوادث ۷ اکتبر گفته شود که با اعضای این کمیته تحقیق گفتوگو نکنند.
«لیور هایات»، سخنگوی وزارت خارجه اسرائیل کمیسیون مذکور را یک «نهاد ضداسرائیلی و یهودستیز» خواند و گفت که تلآویو با آن همکاری نخواهد کرد.
وی در پاسخ به اینکه این ادعا را بر چه اساس مطرح میکند به تایمز اسرائیل گفت: «این کمیسیون بر خلاف دیگر کمیسیونهای تحقیقاتی سازمان ملل برای تحقیق در اسرائیل بدون هیچ محدودیت زمانی تشکیل شده است.»
وی اضافه کرد: «علاوه بر این، اعضایی که برای ریاست آن انتخاب شدهاند آدمهایی هستند که به داشتن دیدگاههای ضد اسرائیلی و یهودستیزانه شهرهاند.»
ریاست کمیسیون مذکرور را «ناوی پیلای» بر عهده دارد که اهل آفریقای جنوبی است و بین سالهای ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۴ کمیسیر عالی حقوق بشر سازان ملل متحد بود و در حال حاضر یکی از قضات دیوان بینالمللی دادگستری است.
جنبش مقاومت اسلامی فلسطین حماس در روز هفتم اکتبر (۱۵ مهرماه) در پاسخ به بیش از هفت دهه اشغال فلسطین و نزدیک به دو دهه محاصره غزه و زندان و شکنجه هزاران فلسطینی عملیات موسوم به «طوفان الاقصی» را آغاز کرد.
این عملیات یکی از مرگبارترین حملات علیه این رژیم بود. مبارزان حماس در چند نقطه از حصارهای مرزی به داخل اراضی اشغالی نفوذ کردند، به روستاها یورش بردند وعلاوه بر کشتن شمار زیادی از اسرائیلیها، شماری از آنها را به اسارت گرفتند.
رژیم صهیونیستی در پاسخ به این عملیات، حملات سنگینی را علیه غزه آغاز کرد و این منطقه را تحت محاصره کامل قرار داد. با وجود این، آنطورکه تحلیلگران میگویند، عملیات طوفانالاقصی شکست امنیتی-سیاسی بزرگی را به اسرائیل تحمیل کرده است.
مقامهای رژیم اسرائیل هدف نظامی خود در این جنگ را نابودی حماس اعلام کردهاند. این در حالی است که بسیاری از تحلیلگران، حتی در فلسطین اشغالی امکان تحقق این هدف را زیر سوال بردهاند.
به عنوان مثال «ایهود اولمرت» نخستوزیر اسبق رژیم صهیونیستی چند هفته پیش در یک یادداشت در روزنامه هاآرتص نوشته بود که نتانیاهو خودش هم میداند که قادر به حذف حماس نیست.
جنبش مقاومت اسلامی فلسطین، حماس از زمان آغاز به کارش تا کنون از تلاشهای مکرر رژیم اسرائیل برای حذف خود جان سالم به در برده است. متخصصان مسائل نظامی و سیاسی میگویند ساختار این سازمان به گونهای طراحی شده که توان مقاومت در برابر توطئهها برای نابودی خود را داشته باشد.
گیورا ایلاند، افسر سابق اسرائیلی که سابقه ریاست بر شورای امنیت داخلی اسرائیل را دارد در مصاحبهای چند هفته پیش به روزنامه نیویورکتایمز گفت حماس نشان داده که از توانایی لازم برای جایگزین کردن فوری فرماندهان کشته شدهاش با افراد دیگری که به همان اندازه توانمند هستند را دارد.