گسل افکار عمومی آمریکا برابر صهیونیست‌ها

گسل افکار عمومی آمریکا برابر صهیونیست‌ها
جمعه 3 فروردين 1403 - 08:40

نظرسنجی‌های اخیر در آمریکا بر حمایت قطبی شده‌ از رژیم صهیونیستی تأکید می‌کند. این حمایت رو به کاهش باید نشانه نگران‌کننده‌ای از رابطه رژیم صهیونیستی با آمریکا باشد.

العالم - فلسطین اشغالی

عملیات هفتم اکتبر 2023 حماس و واکنش نظامی متعاقب آن به‌وسیله رژیم صهیونیستی در نوار غزه اعتراضات قابل توجهی را میان غربی‌ها برانگیخت.

رژیم صهیونیستی از حمایت کامل دولت جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا در هر دو جبهه نظامی و دیپلماتیک برخوردار است. با وجود این، حمایت افکار عمومی آمریکایی‌ با ادامه عملیات زمینی رژیم صهیونیستی در غزه و افزایش تعداد جان‌باختگان فلسطینی کاهش یافته است.

پاسخ نظامی ارتش صهیونیستی به حمله حماس در ابتدا موجب همدردی مردم آمریکا شد، ولی با گسترش عملیات رژیم صهیونیستی در غزه، حمایت عمومی کاهش یافته است. این را می توان با نظرسنجی افکار عمومی مرکز تحقیقات پیو که هشتم دسامبر 2023 منتشر شد، مشاهده کرد.

نتیجه نشان می دهد بیشتر پاسخ دهندگان جمهوری خواه و متمایل به جمهوری خواه (73 درصد) و دموکرات ها و پاسخ دهندگان با گرایش دموکرات (62 درصد) موافق هستند حماس تا حد زیادی مسئول جنگ فعلی است. با وجود این، وقتی از نقش رژیم صهیونیستی در جنگ پرسیده می شود، شکاف بزرگ تری میان دو طرف وجود دارد. حدود 21 درصد جمهوری خواهان و پاسخ دهندگان متمایل به جمهوری خواه معتقدند رژیم صهیونیستی مسئول جنگ است، در حالی که 50 درصد دموکرات ها و پاسخ دهندگان متمایل به دموکرات همین احساس را دارند.

علاوه بر این، در حالی که 27 درصد جمهوری خواهان ادعا می کنند رژیم صهیونیستی هیچ مسئولیتی ندارد، تنها ۶ درصد معتقدند این‌طور نیست. شکاف قابل توجه دیگر اینکه جوانان (سنین 18 تا 29 سال) در هر دو حزب کمتر از پاسخ دهندگان مسن تر موافق هستند حماس بیشتر مسئولیت جنگ فعلی را برعهده دارد.

38 درصد بزرگسالان زیر 35 سال در مقایسه با افراد 35 تا 49 سال (27 درصد)، 50 تا 64 سال (23 درصد) و 65 سال و بالاتر(16 درصد) موافق بودند رژیم صهیونیستی در واکنش به حمله حماس بیش از حد خشونت اعمال کرده است.

در حالی که حزب دموکرات از لحاظ تاریخی خانه سیاسی اکثریت قریب به اتفاق یهودیان آمریکایی بوده است، حمایت این حزب از رژیم صهیونیستی در دهه گذشته کاهش یافته است. طبق نظرسنجی مؤسسه گالوپ، میان سال‌های 2011 تا 2014 میلادی در مقایسه با سال‌های 2019 تا 2023 میلادی که کمتر از نیمی از دموکرات ها (38 تا 44 درصد) بیشتر از فلسطینیان با صهیونیست‌ها همدرد بودند، دموکرات‌ها به طور مداوم بیش از فلسطینیان (53 تا 58 درصد) با رژیم صهیونیستی همدردی می کردند.

حمایت رو به کاهش از رژیم صهیونیستی به ویژه با «حمایت یک‌هزار ساله» حزب دموکرات از آرمان فلسطین مرتبط است. دموکرات‌های جوان بیشتر از فلسطینیان حمایت می‌کنند، در حالی که دموکرات‌های مسن‌تر با منافع رژیم صهیونیستی همسو هستند. حتی میان جمهوری‌خواهان و مستقل‌های جوان‌تر، همدردی با تل‌آویو کاهش یافته که نشان‌دهنده گسست شدید نسبت به همتایان مسن‌تر آن‌هاست.

نظرسنجی سی.ان.ان و مؤسسه او.آر.سی در 24-26 می 2011 میلادی و 16-18 نوامبر 2012 میلادی ماجرای جالبی بیان می کند که امکان مقایسه در سال ها و بینش هایی را در زمینه تغییر نگرش نسبت به مناقشه غرب آسیا و اقدامات نظامی رژیم صهیونیستی علیه حماس در غزه فراهم می کند.

نظرسنجی سال 2012 میلادی با هدف بررسی عملیات نظامی رژیم صهیونیستی انجام شد. میان سال‌های 2011 تا 2012 میلادی حمایت از صهیونیست‌ها به طور قابل توجهی کاهش یافت و از 67 درصد در سال 2011 میلادی به 59 درصد در سال 2012 میلادی رسید.

افزایش پاسخ دهندگانی که هیچ نظری نداشتند از سه درصد در سال 2011 میلادی به 13 درصد در سال 2012 میلادی حاکی از افزایش عدم اطمینان یا موضع خنثی در میان جمعیت مورد بررسی است.

این یافته‌ها با نتیجه نظرسنجی مؤسسه گالوپ که میان یک تا ۲۱ نوامبر ۲۰۲۳ میلادی انجام شد، مطابقت دارد. طبق نتیجه، 45 درصد مخالفت خود را با فعالیت های نظامی رژیم صهیونیستی در نوار غزه اعلام کردند. تفاوت های قابل توجهی میان گروه های جمعیتی مختلف در زمینه مواضعشان بر سر مداخلات نظامی رژیم صهیونیستی ظاهر شد.

داده ها نشان می دهد دموکرات ها (63 درصد)، افراد زیر 35 سال (67 درصد) و افراد جوامع اقلیت (64 درصد)، در کنار اکثریت زنان (52 درصد) مخالف اقدامات رژیم صهیونیستی در غزه هستند. دموکرات‌ها، جوانان، افراد با پیشینه‌های اقلیت و زنان بیشتر بر این باورند واشنگتن کمک‌های بشردوستانه کافی به فلسطینیان ارائه نمی‌کند.

طبق نتیجه، 45 درصد مخالفت خود را با فعالیت های نظامی رژیم صهیونیستی در نوار غزه اعلام کردند

جدیدترین نظرسنجی تحلیل شده تلاش مشترک مؤسسه نظرسنجی یوگاو و هفته‌نامه اکونومیست است که 21 تا 23 ژانویه انجام شد. نتیجه از نظر نگرش نسبت به رژیم صهیونیستی روندی را که در سایر نظرسنجی ها مشاهده می شود، تأیید می کند چه اینکه 13 درصد دموکرات‌ها، 16 درصد مستقلین و 13 درصد جمهوری‌خواهان (در مقایسه با میانگین نمونه 14 درصد) به رژیم صهیونیستی به شکلی نامطلوب (دشمن یا غیردوستانه) نگاه می‌کنند.

هنگامی که از پاسخ رژیم صهیونیستی به حماس سؤال شد، نظرات مختلفی وجود داشت. 47 درصد شرکت‌کنندگان دموکرات پاسخ دادند واکنش صهیونیست‌ها در غزه بسیار خشن است و 31 درصد مستقلین و 12 درصد جمهوری‌خواهان (در مقایسه با میانگین نمونه 30 درصد) همین نظر را داشتند.

نظرسنجی سال جاری مؤسسه یوگاو و هفته‌نامه اکونومیست تقسیم بندی بر مبنای قومیت (افراد رنگین پوست) را ارائه می دهد. همان‌گونه که در نظرسنجی های قبلی برجسته شده است، شکاف مداوم میان پاسخ دهندگان سفید پوست و افراد رنگین پوست بر سر وضعیت رژیم صهیونیستی به عنوان متحد آمریکا وجود دارد.

همان‌طور که داده‌های نظرسنجی نشان می‌دهد، دموکرات‌های جوان‌تر مانند آن‌هایی که اکنون در مجلس نمایندگان خدمت می‌کنند، به احتمال زیاد از فلسطینیان حمایت می‌کنند و این موضوع آینده پایگاه حمایتی دیرینه و دو حزبی رژیم صهیونیستی را پیچیده‌تر می‌کند.

محصول جانبی این احساس، رایزنی در وزارت امور خارجه آمریکا درباره به رسمیت شناختن بالقوه کشور غیرنظامی فلسطین در چارچوب فشار گسترده تر برای صلح غرب آسیا و تغییر قابل توجه در سیاست آمریکا نسبت به موضوع فلسطین است.

نتیجه گیری

در حالی که دولت بایدن از پاسخ نظامی رژیم صهیونیستی حمایت بی‌سابقه‌ای کرده است، نظرسنجی‌های عمومی که حمایت کردن یا حمایت نکردن از پاسخ نظامی رژیم صهیونیستی را در سال انتخابات آمریکا نشان می‌دهد، بر تصمیم‌گیری‌های سیاسی فشار وارد می‌کند. صهيونيست‌ها باید عوامل داخلی گفتمان عمومی آمریکا را درک کند، زیرا این عوامل بر تصمیمات اتخاذ شده به‌وسیله دولت بایدن و آینده روابط آمریکا و رژیم صهیونیستی تأثیر می گذارد.

گرچه جنگ غزه جلوی انتخابات آمریکا را نخواهد گرفت، اما رژیم صهیونیستی باید از پیامدهای فعالیت خود در عرصه داخلی آمریکا آگاه باشد. نظرسنجی ها نشان دهنده تغییر در حمایت حزب دموکرات از صهيونيست‌ها در دهه گذشته است. در حالی که از لحاظ تاریخی، این حزب از حامیان قوی این رژیم و خانه سیاسی بیشتر یهودیان آمریکایی بوده، اما این حمایت به‌تدریج کاهش یافته است.

سایت «راهبرد معاصر»

پربیننده ترین خبرها