سفرای فلسطین و اسرائیل درباره قطعنامه آمریکا چه گفتند

نماینده فلسطین در سازمان ملل: پیش نویس قطعنامه آمریکا یکطرفه بود

نماینده فلسطین در سازمان ملل: پیش نویس قطعنامه آمریکا یکطرفه بود
جمعه 3 فروردين 1403 - 21:58

سفیر و نماینده دائم تشکیلات خودگردان فلسطین در سازمان ملل اعلام کرد که پیش نویس قطعنامه آمریکا به دلایلی واضح رد شد و  آن «یکطرفه بودن» این پیش نویس بود.

العالم - فلسطین اشغالی

«ریاض منصور» سفیر و نماینده دائم تشکیلات خودگردان فلسطین در سازمان ملل روز جمعه به وقت محلی در نشست شورای امنیت برای بررسی قطعنامه پیشنهادی آمریکا گفت که در این قطعنامه فقط یک بار از اسرائیل نام برده شده بود.

وی گفت: «ما مطرح کردن اتفاقات جاری به عنوان موضوع تروریسم را رد می کنیم. این یک نسل کشی علیه کل مردم فلسطین در باریکه غزه است.»

نماینده فلسطین با حمایت از قطعنامه دیگری که قرار است امروز جمعه به وقت محلی (نیویورک) به رای گذاشته شود، گفت: «ماهیت این قطعنامه فراخوانی برای آتش‌بس فوری در ماه رمضان است که ما از آن حمایت می‌کنیم زیرا می‌خواهیم جان مردم فلسطین در باریکه غزه را نجات دهیم و می‌خواهیم کمک‌های بشردوستانه گسترده در سطح نیازهای کشور داشته باشیم.»

او تاکید کرد: « ما مخالف انتقال اجباری به داخل غزه و خارج از غزه هستیم و هرگونه تلاش برای هجوم و حمله به منطقه رفح از جمله شهر رفح را کاملاً رد می کنیم.»

اما گیلعاد اردان، سفیر اسرائیل در سازما ملل از ناکامی شورای امنیت در تصویب قطعنامه پیشنهادی آمریکا مبنی بر آتش بس مرتبط با آزادی گروگان ها در غزه انتقاد کرد.

او روز جمعه پس از رای‌گیری در شورای امنیت گفت: محکوم نکردن حماس لکه‌ ننگی است که هرگز فراموش نمی‌شود.

سفیر اسرائیل گفت: « قطعنامه آمریکا اگر تصویب می‌شد، برای سازمان ملل یک تصمیم اخلاقی به شمار می‌رفت. به دلایل صرفاً سیاسی، این قطعنامه تصویب نشد و تروریست ها می توانند از این شورا برای سفید کردن جنایات خود بهره مند شوند.»

قطعنامه پیشنهادی آمریکا درباره غزه در نشست روز جمعه شورای امنیت سازمان ملل مطرح شد و کشورهای روسیه ، چین و الجزایر به آن رای منفی دادند. از آنجا که یک قطعنامه برای تصویب به ۹ رای از ۱۵ رای اعضای شورای امنیت بدون وتوی اعضای دائم نیاز دارد، قطعنامه آمریکا نتوانست به تصویب برسد و با رای منفی چین و روسیه از اعضای دائم شورای امنیت وتو شد.

به قطعنامه پیشنهادی آمریکا ۱۱ کشور از ۱۵ کشور عضو شورای امنیت رای مثبت، سه کشور رای منفی و یک کشور رای ممتنع دادند.

سه کشوری که رای مخالف دادند شامل دو عضو دائم شورای امنیت یعنی روسیه و چین و یک عضو غیر دائم شورای امنیت یعنی کشور الجزایر بود که به آن رای منفی دادند. کشور گویان نیز از اعضای غیر دائم شورای امنیت به این قطعنامه رای ممتنع داد.

روسیه و چین معتقدند قطعنامه آمریکا به وضوح خواستار آتش‌بس و توقف تجاوز اسرائیل به غزه نبود. آمریکا در این قطعنامه "ضرورت آتش بس فوری" را اعلام کرده بود اما به طور خاص و صریح خواستار آتش بس نبود اما اکثر اعضای شورای امنیت خواستار چنین آتش بسی هستند.

این دومین بار است که روسیه و چین از ۷ اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهرماه ۱۴۰۲) از حق وتوی خود استفاده می کنند. اولین بار دو کشور در ۲۵ اکتبر قطعنامه ای را که خواستار "وقفه بشردوستانه" بود، وتو کردند.

چین و روسیه می گویند درخواست برای آتش بس فوری تنها راه حل اخلاقی برای پایان رنج فلسطینی ها در غزه است.

آمریکا ۲۰ فوریه ۲۰۲۴ (اول اسفندماه ۱۴۰۲) شورای امنیت سازمان ملل، پیش نویس قطعنامه پیشنهادی الجزایر را وتو کرد که خواستار آتش بس فوری بشردوستانه در غزه بود که باید توسط همه طرف ها رعایت می شد. این قطعنامه ۱۳ رای مثبت شورای ۱۵ عضوی امنیت را کسب کرد اما آمریکا با مخالفت با آن، موجب تصویب نشدن آن یا همان وتوی قطعنامه شد. انگلیس دیگر عضو شورای امنیت نیز به آن رای ممتنع داد.

این سومین باری بود که قطعنامه پیشنهادی برای برقراری آتش بس در غزه از سوی آمریکا وتو می شود. یک قطعنامه برای تصویب در شورای امنیت نیاز به ۹ رای بدون مخالفت یا همان وتوی پنج عضو دائم این شورا (آمریکا، انگلیس، روسیه، چین و فرانسه) دارد.

منابع دیپلماتیک اعلام کردند در پی وتوی قطعنامه آمریکا در شورای امنیت سازمان ملل، این شورا عصر امروز جمعه به وقت محلی، قطعنامه دیگری را درباره آتش بس در غزه به رای می گذارد.

به گزارش خبرنگار ایرنا از سازمان ملل، قطعنامه پیشنهادی جدید را اعضای غیردائم شورای امنیت برای برقراری آتش بس فوری در غزه ارائه کرده اند.

پربیننده ترین خبرها