سه راه پیش روی شورای همکاری خلیج فارس

سه شنبه 3 دی 1392
08:45
سه راه پیش روی شورای همکاری خلیج فارس پایگاه اینترنتی رای الیوم به گزینه های سیاسی و نظامی و امنیتی پیش روی سران شورای همکاری خلیج فارس در سال جدید پرداخت.

به گزارش پایگاه خبری شبکه العالم، نویسنده این تحلیل نوشت: در این زمینه به مواضع ضد و نقیض اعضای شورای همکاری خلیج فارس در تبدیل شدن این شورا به "اتحادیه" و تشکیل نیروی امنیتی مشترک نظیر سازمان ناتو اشاره کرد.
وی به موافقت بحرین برای پیوستن به اتحادیه پیشنهادی عربستان و موضع مخالف سلطان نشین عمان در این زمینه و همچنین مواضع محتاطانه سایر کشورهای شورای همکاری و همچنین تلاش سعودی ها برای مقابله با نفوذ و جایگاه ایران در منطقه بویژه در پی توافقنامه اخیر ایران و پروه 5+1 و تغییر رویکردهای آمریکا در منطقه اشاره کرد و نوشت:
سه گزینه سیاسی و نظامی و امنیتی پیش روی سران شورای همکاری خلیج فارس در سال آینده میلادی قرار دارد.

تحلیلگر رای الیوم می نویسد: سال جدید شاید درخصوص روابط بین کشورهای عرب حوزه خلیج فارس و چارچوبی که این شورا خواهد داشت، سرنوشت ساز باشد به گونه ای که این تشکل منطقه ای با سه گزینه روبرو خواهد بود. نخستین گزینه حرکت به سمت تشکیل یک اتحادیه خواهد بود.
به گفته نویسنده، دومین گزینه ادامه وضعیت متشتت کنونی و سومین گزینه به عنوان خطرناکترین گزینه، افزایش شکاف و چند دستگی در درون کشورهای شورای همکاری و آغاز خروج اعضا از آن خواهد بود. 
این نویسنده نوشت: عربستان سیاست های تندروانه ای را آغاز کرده و تصمیم گرفته است که به خودش اتکا کند و دخالت نظامی خود در پرونده سوریه را برای مقابله آشکار با ایران افزایش دهد و چه بسا تلاش می کند که اتحادیه ای را در سطح کشورهای عرب حوزه خلیج فارس براساس معیارهای راهبردی جدید خود مبتنی بر مقابله (با ایران) شکل دهد.

0% ...

آخرین اخبار

در واکنش به دستکاری بازار جهانی انرژی؛ عراقچی: مصرف‌کنندگان آمریکایی هزینه آن را می‌پردازند


انهدام یک تیم تروریستی در سیستان و بلوچستان


گزارش العالم از آغاز برداشت خرمای تازه در خوزستان+فیلم


"کیش و مات"؛ وقتی ایران مقتدر محدودیت‌های قدرت آمریکا را آشکار می سازد


پیام بسیج مستضعفین:حمایت از دولت با تکیه بر مطالبات مردمی


امتیاز ۱۰۰ ساله بهره‌برداری از ۱۷ میدان نفتی ونزوئلا و سهم ۵۵ درصدی واشنگتن از تولید


پیمان ۳ میلیارد یورویی یونان و اسرائیل در حوزه پدافند هوایی


سردار کرمی: ملت ایران از هیچ قدرتی واهمه ندارد/اتحاد راهبردی؛ تنها راه نجات و اقتدار ملل اسلامی


بازخوانی یک نبرد سرنوشت‌ساز در کتاب «روایت فتح جنگ رمضان»


تداوم جنایت در غزه؛ ارتش اسرائیل به هیچ توافقی پایبند نیست