القدس العربی: آمریکا حتی به قیمت خون بیگناهان از پول سعودی نمی گذرد

القدس العربی: آمریکا حتی به قیمت خون بیگناهان از پول سعودی نمی گذرد
دوشنبه 21 آبان 1397 - 14:30

روزنامه القدس العربی با اشاره به پیروزی دمکرات ها در انتخابات میان دوره ای کنگره آمریکا، پیش بینی کرد که این امر موجب تغییراتی و لو آهسته درسیاست آمریکا نسبت به سعودی شود، اما مشکل آنجاست که آمریکا به پول های سعودی معتاد شده و نمی تواند از معاملات هنگفت اسلحه حتی به قیمت خون بیگناهان یمنی چشم پوشی کند.

العالم ـ آمریکا

روزنامه القدس العربی چاپ لندن در گزارشی به قلم "عبد الحمید صیام" نوشت: انتظار نداریم تغییری جدی در سیاست های خارجی آمریکا رخ دهد مگر در ارتباط با عربستان سعودی آن هم به خاطر قتل خشونت آمیز 'جمال خاشقچی' روزنامه نگار منتقد آل سعود. برخی نامزدها به ویژه دمکرات ها درباره مسؤولیت سعودی در این جنایت، کشتار شهروندان یمنی و حقوق بشر در داخل عربستان حساسیت نشان داده اند.
از این رو پیش بینی می شود مجلس نمایندگان آمریکا قانونی در منع و یا محدودیت فروش سلاح به ریاض تصویب کند و کنگره آمریکا با قرارداد تجهیز این کشور به انرژی هسته ای مخالفت و درباره حمایت از ائتلاف نظامی به سرکردگی ریاض در یمن تجدیدنظر کند.
القدس العربی افزود: هرکس که کنفرانس خبری 'دونالد ترامپ' رئیس جمهور ایالات متحده در روز بعد از انتخابات میان دوره ای کنگره آمریکا و مشاجره او با 'جیم آکوستا' خبرنگار شبکه تلویزیونی 'سی ان ان' را دیده باشد، متوجه می شود ترامپ چقدر از نتیجه انتخابات خشمگین است. تحلیلگران نیز بر این باورند که نتایج انتخابات حاکی از شکست سیاست نژاد پرستانه ترامپ به ویژه در موضوع مهاجران است. چرا که از این گذر دیدگاه مردم درباره عملکرد ترامپ در دو سال نخست دوره ریاست جمهوری وی سنجیده شد. 
همان طور که می دانیم نتایج انتخابات سه شنبه گذشته به نفع حزب دمکرات در مجلس نمایندگان آمریکا تمام شد و در سنا، جمهوری خواهان کرسی های خود را حفظ کردند. اما باید در نظر داشت که برای سنجش نظر مردم انتخابات مجلس نمایندگان قابل اعتماد تر از انتخابات سنا است. چرا که کاندیدای مجلس نمایندگان به عامه مردم نزدیک تر است و تنها برای دو سال انتخاب می شود لذا مردم می توانند رفتار وی را به سرعت بررسی کنند اما نمایندگان سنا برای شش سال انتخاب می شوند لذا نیازی نیست که همواره با مردم در ارتباط باشند. نکته دوم این که نامزد مجلس نمایندگان مستقیما از محدوده انتخاباتی کوچکی که خود در آن زندگی می کند و مردم او را می شناسند انتخاب می شود. اما نماینده سنا برای برای تمام یک ایالت است.
عبدالحمید صیام در ادامه گزارش خود افزود: شب پس از انتخابات مهاجران عرب تبار در شهر پترسون در ایالت نیوجرسی در مرکز اقلیت های فلسطینی گرد هم جمع شدند و درباره موضوعاتی چون انتخابات و سیاست ها نژادپرستانه ترامپ ضد عرب ها، مسلمانان، مهاجران، لاتین تبارها، رنگین پوستان و زنان به بحث و گفت وگو پرداختند. نتایج پی در پی اعلام می شد و از جلو زدن نمایندگان حزب دمکرات خبر می داد. حضار از نتایج به دست آمده به یک سری نتایج دست یافتند که به طور خلاصه از این قرار است:
نخست این که اگر اقلیت عرب و مسلمان بخواهند نامزدها را بر اساس سیاست های خارجی آن ها انتخاب کنند، هیچ کس را انتخاب نخواهند کرد. بنابراین باید نمایندگان را بر اساس موضوعات داخلی ای چون برابری، مهاجرت، بیمه درمانی، مالیات ها و موضوعاتی از این دست انتخاب کنند چرا که در حوزه سیاست خارجی هر دو حزب از رژیم صهیونیستی حمایت می کنند. حتی پیروزی 'رشیده طلیب' نامزد فلسطینی تبار از ایالت میشیگان به خاطر سیاست های خارجی وی و موضوع فلسطین نبود بلکه تنها به خاطر موضوعات داخلی پیروز شد.
دومین موضوعی که مرکز اقلیت های فلسطینی به آن اشاره داشت، حضور و نقش گسترده اقلیت ها و مهاجران در این انتخابات بود که با مشارکت خود در انتخابات مخالفت خود را به گوش دولت ترامپ رساندند.
از سوی دیگر مشارکت زنان در این دوره از انتخابات چه به عنوان نامزد انتخاباتی و چه به عنوان رأی دهنده بی سابقه بود. 277 زن از هر دو حزب در این انتخابات کاندیدا شدند و تعداد نمایندگان زن پیروز به 122 نفر رسید که این تعداد تقریبا یک چهارم مجلس نمایندگان را در بر می گیرد. همچنین پیروزی 'إلهان عمر' اولین زن محجه و 'رشیدة طیب' اولین زن فلسطینی تبار نیز قابل توجه است.
به گزارش ایرنا، این مرکز فلسطینی در ادامه یادآور شد؛ پیش تر گروه های عربی و اسلامی حضور کم رنگی در انتخابات آمریکا داشتند اما انتخابات اخیر منجر به راه یافتن نسل جدیدی به مجلس نمایندگان شد و هفت نامزد عرب تبار از هر دو حزب به کنگره آمریکا راه یافتند. اما برخی از نامزدهای جمهوری خواه مانند 'دن دیوید' و 'جاستین عموش' تندرو تر از ترامپ در دفاع از رژیم صهیونیستی هستند. رأی دهندگان عرب و مسلمان بیشتر رأی خود را در صندوق های دمکرات ها می اندازند آن هم نه برای سیاست های خارجی آن ها بلکه برای این که دمکرات ها درباره موضوع مهاجر کمتر سخت می گیرند. اما نباید درباره حضور عرب ها و نقش آن ها مبالغه کرد.

پربیننده ترین خبرها