به گزارش روز جمعه پایگاه خبری شبکه العالم به نقل از "دیده بان مستقل سوری" این پژوهشگر سیاسی خاطرنشان کرد که گروه تکفیری وابسته به تشکیلات تروریستی القاعده در عراق عامل انتقال گاز اعصاب سارین به سوریه است.
وی که خواست نامش فاش نشود، اظهار داشت: مواد اولیه تشکیل دهنده گاز سارین، موادی تولید شده در عراق است که در زمان صدام در جنگ علیه ایران مورد استفاده قرار گرفت، این مواد در چارچوب برنامه شیمیایی عراق و زیر نظر دکتر "فهد الدانوک" تولید شد.
به گفته وی، شخص مزبور در چارچوب "گروه تحقیقات و مطالعات" فعالیت می کرد که به جریانی تکفیری وابسته بود. محل فعالیت این گروه تحقیقاتی، سالن پژوهش های وابسته به تاسیسات "المثنی" بود که در 40 کیلومتری شهر سامرا واقع شده است.
این پژوهشگر سیاسی خاطرنشان کرد: در این مکان، به ظاهر دانه های گندم مسموم و مواد شیمیایی سمی برای استفاده به عنوان کود شیمیایی تولید می شد، اما این فعالیت ها در واقع سرپوشی بر فعالیت اصلی این گروه بود که عبارت از تولید گازهای ممنوعه و مواد شیمیایی سمی و ارسال آن برای وزارت دفاع و دیگر سازمان ها بود، تا آن را ضد جمهوری اسلامی ایران مورد استفاده قرار دهند تا شکست های متوالی لشکرها و دیگر واحدهای نظامی عراق در برابر حملات و موفقیت های سپاه و ارتش ایران را جبران کنند
این پژوهشگر سوری تصریح کرد: کشورهای عضو پیمان آتلانتیک شمالی "ناتو"، از طریق شرکت های اروپایی بیشماری، مواد اولیه لازم برای ساخت مواد شیمیایی سمی، ممنوعه و همچنین دستگاه های پیشرفته برای ساخت سلاح شیمیایی را در اختیار رژیم صدام قرار دادند. در این میان آمریکا، انگلیس، فرانسه و آلمان غربی نیز به صادرات مواد شیمیایی سرطان زا، نظیر گاز خردل و دیگر گازهای اعصاب همچون "تابون"، "سارین" و "بی. زد" به عراق ادامه دادند.
وی گفت: افزون بر این کشورها، کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس نظیر عربستان، کویت، اردن و دیگر کشورها نیز به حمایت مادی و لجستیکی از صدام همت گماشتند تا برنامه شیمیایی خود را زیر نظر دکتر فهد الدانوک به سرانجام برساند.
این منبع آگاه افزود: پس از پایان جنگ عراق و ایران، صدام، دکتر فهد الدانوک را به آمریکا فرستاد تا او را از انظار مخفی نگه دارد، واشنگتن نیز به او تابعیت آمریکایی داد و او در این کشور ساکن شد و هنوز هم تحت حمایت آمریکا روزگار می گذراند.
این پژوهشگر سیاسی سوری تاکید کرد: همه کسانی که در تاسیسات المثنی درس خوانده یا کار کرده اند، تندرو بوده و به برخی از گروه های تکفیری گرایش داشتند، گروه هایی که صدام سعی در پرورش آن ها در داخل عراق داشت تا به وسیله آن ها با هرگونه گرایش لائیکی که اندیشه های حزب بعث را تهدید می کرد، مقابله کند.
وی تصریح کرد که از همین مقدمه می توان به این نتیجه رسید، سازمان القاعده، هنگام چیره شدن بر برخی از شهرها و مناطق عراق که تفکر تکفیری در آن ها ریشه داشت، به راحتی می توانست به پژوهش ها و مطالعات صورت گرفته در زمینه شیمیایی در این مناطق دسترسی پیدا کند، و برای اجرایی کردن این پژوهش ها اقدام کند. از سوی دیگر، ساخت ماده سارین، کار چندان سختی نیست و برای ساخت آن، فقط به یک آزمایشگاه کوچک و شخصی تا حدودی آشنا به دانش شیمی و امور آزمایشگاهی نیاز است.
این پژوهشگر در ادامه چندین سوال را مطرح کرد که پاسخگویی به آن ضروری به نظر می رسد، از جمله این که آیا تاسیسات و مواد شیمیایی موجود در عراق به طور کامل نابوده شده است؟ آیا مقادیر زیادی از این مواد شیمیایی باقی مانده است؟ این مواد اکنون کجا و دراختیار چه کسانی است؟ آیا نمی توان این مواد را سرقت کرد و به دست گروه های مسلح در سوریه رساند؟
این کارشناس سوری در ادامه گفت: دلیلی که نشان می دهد گاز سارین در عراق وجود دارد، این است که شبکه القاعده پس از سرنگونی رژیم صدام از آن علیه نیروهای آمریکایی در منطقه التاجی در شمال بغداد استفاده کرده بود.
وی افزود: این منطقه و دریاچه های اطراف آن تحت سلطه گروه های وابسته به گروه تندروی موسوم به "دولت اسلامی عراق و شام " وابسته به شبکه القاعده قرار دارد که به زندان های التاجی و ابوغریب یورش بردند و علت واقعی این یورش، آزادی کارشناس امور شیمایی در دوره صدام است که به شبکه القاعده پیوسته بود و قبلا از سوی نیروهای آمریکایی بازداشت شده بود و آن ها قبل از عقب نشینی از عراق، وی را به طرف عراقی تحویل داده بودند.
این کارشناس سوری گفت: باید به این مساله توجه داشت که استفاده از سلاح شیمیایی در منطقه الغوطه شرقی دمشق بعد از قاچاق سلاح شیمیایی از سوی این کارشناس مواد شیمیایی صورت گرفت و این مساله تاکید می کند که این ماده در اختیار گروه های مسلح قرار دارد.
وی خاطرنشان کرد: آنچه که این فرضیه را تایید می کند، گزارش هایی است که ثابت کرده این ماده شیمیایی، دست ساز است و در منزل ساخته شده است و ساخته دست ارتش نیست، به ویژه اینکه تصاویری ویدئویی که از قربانیان حملات شیمیایی منتشر شده، افرادی را نشان می دهد که بدون اینکه ماسک زده باشند، در اطراف قربانیان پرسه می زنند و بدون اینکه دستکش پوشیده باشند، جسدها را لمس می کنند و مواد شیمیایی به آن ها سرایت نمی کند!
کارشناس سوری تصریح کرد: این مساله نشان می دهد که ماده شیمیایی مورد استفاده، سبک بوده و در کارگاهی کوچک ساخته شده و انتقال آن به سوریه دشوار نبوده است و "جاسم کعود" صاحب شرکت نقل و انتقال "براء" ( که مقر اصلی آن در باب المعظم در مرکز بغداد پایتخت عراق است) هنگام بازداشت هفت روزه خود از سوی نیروهای عراقی گفته بود که گاز سارینی که در سوریه استفاده شده، همان گازی است که در عراق ساخته شده بود. وی پیشتر، ارتش آمریکا را به اماکنی که گاز سارین در آن استفاده شده، راهنمایی کرده بود.