خبرنگار شبکۀ العالم در سوریه گزارش داد که دور جدید حملات گروه های تروریستی اهداف ناچیزی را دنیال می کرد. در حالی که این حملات قبلا با هدف شکستن محاصرۀ تروریست ها در شهر حلب صورت می گرفت، اکنون تلاش تروریست ها تنها برای بازپس گیری مناطق محدودی در العامریه، الجمعیات و تلة المحروقات نشانگر تضعیف این گروه ها و عقب نشینی در برابر حملات ارتش سوریه و متحدانش است، به ویژه اینکه گروه های تروریستی در اولین رویارویی با ارتش سوریه شکست سنگینی متحمل شدند و نتوانستد هیچ یک از اهداف خود را محقق کنند.
به رغم تلاش های اتاق عملیات جیش الفتح برای جلوگیری از افشای اختلافات درونی این گروه در رسانه ها و شبکه های اجتماعی، باز هم گروه های مختلف زیر مجموعۀ جیش الفتح اتهامات زیادی در رسانه ها علیه یکدیگر مطرح کردند. در این میان، «فیلق الشام» متهم شده که پس از متحمل شدن خساراتی دردرگیری های اللیرمون در شمال حلب، برای جلوگیری از خسارات بیشتر دست به عقب نشینی زده است.
برخی شخصیت های تروریستی از جمله عبدالله المحیسنی عربستانی نیز در این رسانه ها به گروهک «جندالاقصی» به دلیل عدم مشارکت در درگیری ها حمله کرده و مسئولیت شکست را متوجه آنان دانسته اند. گویا 22 گروهک از نظر المحیسنی کافی نبوده و پیروزی فقط به حضور جندالاقصی وابسته بوده است.
درباره مشارکت عناصر مسلح چینی که تحت لوای «حزب ترکستانی» در این حمله شرکت کردند نیز گفته می شود که سرکرده جیش الفتح آنها را در آتش انداخته تا از شرشان خلاص شود چون باری روی دوش سایر گروه ها مخصوصا «احرار الشام» بودند.
جیش الفتح در درگیری های میدانی خسارات زیادی را مخصوصا در نیروهای خود متحمل شده است؛ چون حملات جنگنده های روسی و سوری، دست کم بیش از 40 تن از این عناصر را در منطقۀ رحبه – خان تومان در حومۀ جنوبی حلب به هلاکت رساند. این حملات زمانی انجام شد که آنان با تجمع در منطقه، برای حمله به سوی مواضع ارتش سوریه در جنوب غرب حلب آماده می شدند.
ارتش سوریه همچنین 6 تانک، 4 خودروی زرهی از نوع بی ام پی، 4 خودروی مجهز به تیربار سنگین، یک خودروی نظامی و دو خودروی دو دیفرانسیل متعلق به تروریست ها را منهدم کرد. تعداد تلفات تروریست ها در این حملات به دهها تن رسید که تعدادی از سرکردگان از جمله مسئول عملیات نظامی فیلق الشام در منطقۀ العماره از جملۀ آنها بودند.
مهمترین گروه های تروریستی که در عملیات جیش الفتح شرکت کردند عبارتند از: حزب اسلامی ترکستانی، جنبش احرارالشام، فیلق الشام، جبهه النصره که هر چهار گروه از لشکرهای اصلی حمله بودند.
چند گروه دیگر نیز در حد حملۀ توپخانه ای و موشکی شرکت کردند و وظیفۀ امدادرسانی لوجستیک و نظامی را بر عهده داشتند.
تروریست ها پس از متحمل شدن خسارات و تلفات، ناچار به عقب نشینی شدند.
202-220