گفتگوی کشورهای عربی با ایران راهی برای صلح منطقه

گفتگوی کشورهای عربی با ایران راهی برای صلح منطقه
يکشنبه 3 بهمن 1395 - 21:35

یک شبکه عرب زبان گزارش کرد که برگزاری کنفرانس گفتگوهای فرهنگی بین ایران و کشورهای عربی می تواند زمینه ساز گفتگوهای سیاسی و حل اختلافات بین دو طرف باشد.

العالم - ایران

شبکه تلویزیونی المیادین روز یکشنبه در گزارشی از کنفرانس گفتگوی فرهنگی ایران و جهان عرب که با مشارکت شخصیت های دانشگاهی عرب در تهران برگزار شد ، افزود: گفتگوهای فرهنگی که شرایط سیاسی زمینه ساز برگزاری آن شده است، گامی برای گفتگو بین ایران و کشورهای عربی است. شرایطی که با وجود وحدت دین، جغرافیا و تاریخ مشترک بین دو طرف، در سایه تنش ها در منطقه بحرانی تر به نظر می رسد.

حسام الدین آشنا مشاور رئیس جمهور ایران به المیادین گفت: به اعتقاد من یکی از مهمترین گام هایی که می تواند حسن نیت را ثابت کند، همکاری بین همه کشورها برای ارسال کمک به سوریه است. چنین اقدامی انسان دوست بودن کشورهای منطقه را در سایه اختلافات سیاسی ثابت می کند.

خبرنگار المیادین گزارش کرد : برگزارکنندگان این کنفرانس، گفتگوی ایران و جهان عرب را گام راهبردی می دانند و امیدوارند این گفتگوها مبتنی بر نقاط مشترک باشد و با حسن نیت همراه شود. بیش از هشتاد شخصیت دانشگاهی از لبنان، تونس، کویت، عراق، سوریه، عمان، الجزایر و اردن در گفتگوی فرهنگی ایران و جهان عرب مشارکت دارند. کشورهای عربی که سال هاست روابط پرتنشی با ایران دارند در این کنفرانس مشارکت ندارند.

فیصل دویسان عضو سابق مجلس امت کویت هم به المیادین گفت: عاقلان در دو طرف همچنان تلاش می کنند. باید اذعان کرد دیدگاه های ناهنجاری در ایران وجود دارد که باعث ایجاد وحشت در بین عربها می شود و در جهان عرب هم دیدگاه های ناهنجاری مطرح است که ایرانیها را می ترساند.

طلال عتریسی استاد جامعه شناسی دانشگاه لبنان به المیادین یادآور شد: برگزاری چنین کنفرانسی تلاش برای خروج از بن بست سیاسی است.

محمد صالح العسعوسی یکی از شخصیت های کویتی به المیادین گفت:این گفتگوها در سطح ملت ها و فرهنگ ها و اقتصاد بدون شک می تواند زمینه ساز توافق های سیاسی باشد.

صالح البلوشی رئیس جمعیت نویسندگان عمان هم در گفت و گو با این شبکه خاطرنشان کرد: گفتگو نکردن به معنای رویارویی است و رویارویی به نفع هیچ کس؛ چه ایران یا کشورهای منطقه نیست.

نضال الصالح رئیس اتحادیه نویسندگان عرب در سوریه به المیادین گفت:فرهنگ نقش مهمی در بصیرت بخشی ایفا می کند و سیاست با تاخیر در این باره عمل می کند.

در ادامه این گزارش آمده است: عربها و ایرانیها در مدت سه روز در شش کمیته مستقر در چهار استان ایران گفتگو می کنند و به نقش زنان، جوانان، رسانه ها، ادبیات، اعتدال و امکانات علمی در حمایت از گفتگو می پردازند.

برگزارکنندگان این کنفرانس امیدوارند گامی برای گفتگوی فراگیر شامل همه جنبه ها از جمله سیاسی باشد. به ویژه که منطقه به برطرف کردن اختلافات به طور جدی نیاز دارد.

پربیننده ترین خبرها