اندیشکده شورای روابط خارجی اروپا: سیاست های تل آویو موجب ناامیدی است

اندیشکده شورای روابط خارجی اروپا: سیاست های تل آویو موجب ناامیدی است
شنبه 17 فروردين 1398 - 07:52

انتخابات پارلمانی رژیم صهیونیستی هر چهارسال در نوامبر (مهرماه) برگزار می شود؛ اما نتانیاهو بخاطر فرار از مشکلات حقوقی و سقوط سیاسی حزب خود در پی برگزاری انتخابات زودهنگام (snap election) در ماه جاری است.

العالم ـ اروپا

اندیشکده شورای روابط خارجی اروپا (ECFR) در مقاله ای به تحلیل چرایی تعجیل در برگزاری انتخابات دراسراییل پرداخته است.
در این مقاله آمده است: سیزده سال نخست وزیری نتانیاهو با فراز و نشیبی های فراوانی همراه بوده و او غالبا با زیرکی و گاهی فریبکاری در پی حفظ قدرت بوده است. برگزاری انتخابات زودهنگام از سوی او نیز در همین چارچوب درک می شود.
دوره چهارساله کابینه کنونی رژیم صهیونیستی (به ریاست نتانیاهو) به طور طبیعی تا ماه نوامبر(مهر 1398) (حدود هفت ماه دیگر) ادامه داشت اما بر اساس توافق جدید قرار است انتخابات زودهنگام در ماه جاری برگزار شود. در طول این سالها حضور پیاپی نتانیاهو در قدرت، رژیم صهیونیستی بیش از پیش سیاست های توسعه طلبانه خود بویژه شهرک سازی در مناطق اشغالی و سرکوب فلسطینیان را در پیش گرفته بود. از نظر بسیاری از ناظران رمز ماندگاری نتانیاهو در قدرت، استفاده از عنصر 'ترس' در تبلیغات سیاسی و ارائه تصویری از یک سیاستمدار مقتدر بین صهیونیست های ساکن مناطق اشغالی بوده است. بااینحال اروپا چنین سیاستی را موجب دوری بیشتر میان بروکسل و تل آویو و عمق یافتن بیشتر منازعات جاری در خاورمیانه می بیند.
نتانیاهو و دیگر احزاب راستگرا در این سال ها به گونه ای تبلیغ کرده اند که گویی تنها با حضور آنها در قدرت می توان امنیت را برای ساکنان مناطق اشغالی تامین کرد.
این در حالی است که ضعف تشکیلاتی احزاب رقیب بویژه در اردوگاه چپ و نیز به اصطلاح میانه روها، باعث یکه تازی نتانیاهو و همراهان او شده است.
اکنون وضعیت احزاب راستگرا به گونه ای است که نوعی تشتت و اختلاف رویکرد اشکار بین آنها بوجود آمده است‌. هر چند این وضعیت در نبود حضور قدرتمند احزاب ممکن است به تغییر خاصی نینجامد و کابینه بعدی هم مرکب از راستگرایان باشد.
غیر از پیروزی سیاسی به نظر می رسد که نتانیاهو به یک دلیل عمده دیگر خواهان برگزاری انتخابات زودهنگام است. هم اکنون سه پرونده حقوقی تقلب، رشوه و فریب افکارعمومی متوجه اوست. وی ممکن است بزودی محکوم شود و کار دادگاه اسرائیل برای تعقیب او ساده تر از زمانی است که مجددا در انتخابات پیروز شده باشد. این پرونده قضایی حتی ممکن است به کل حیات سیاسی او پایان بخشد. بنابراین نتانیاهو فکر می کند که پیروزی مجدد موقعیت او را در مقابل دادگاه تقویت می کند. نتانیاهو می خواهد با پیروزی دوباره در انتخابات خود را محبوب مردم نشان دهد و از اعتبار دادگاه برای محاکمه خودش بکاهد.

نویسنده این گزارش خاطرنشان کرده، جدا از این پرونده حقوقی که عمدتا یک موضوع داخلی است، اروپا به شدت منتقد رفتارهای تهاجمی نتاتیاهو در قبال مسائل فلسطین است. این رویکرد تهاجمی همراه با رفتارهای غیرمسئولانه ادامه شهرک سازی ها و حملات گاه و بیگاه به غزه نیز بوده است.
بنابراین اروپا امیدوار است که راستگرایان و از جمله نتانیاهو در انتخابات پیروز نشوند. اروپا گمان می کند با روی کار آمدن میانه رو ها (centrist) تعامل آسانتری با اسرائیل خواهد داشت. اروپا خواهان پیروزی آنها و امیدوار به تحولی در روابط بروکسل- تل آویو است. چیزی که در این میان موجب ناامیدی اروپا شده است، زبان یکسان و سخنان تکراری همه گروه های سیاسی فعال در انتخابات پیش رو است.
لاوات (Hugh Lovatt) نویسنده گزارش اندیشکده شورای روابط خارجی اروپا در این ارتباط می افزاید: زمانی که میانه روها همچون راست ها همواره از تهدید سوریه سخن به میان می آورند و یا از تهدید ایران و افزایش نفوذ منطقه ای تهران سخن می گویند، اروپا دو چندان احساس ناامیدی می کند که با روی کار آمدن هر کدام از گروه های سیاسی در اسرائیل شاهد تحولی در سیاست خارجی آن نخواهیم بود.

پربیننده ترین خبرها