العالم ـ تونس
این اعتراضات یکی از بزرگترین اعتراضا در تونس از زمان انقلاب 2011 است، دهها هزار نفر از هواداران حزب شعارهایی مبنی بر "ملت خواهان وحدت ملی است"، "ملت خواهان حمایت قانون اساسی است" و "دیکتاتوری غیرقابل بازگشت است"، سردادند.
حزب میانه رو نهضت اسلامی به رهبری راشد غنوشی رییس پارلمان کشور، از هشام مشیشی نخست وزیر تونس در برابر قیس سعید رییس جمهور کشور در خصوص تغییرات وزراتی حمایت کرد.
احمد بن علی یکی از شرکت کنندگان در این تظاهرات گفت: به قیس سعید می گوییم که برای از دست دادن دموکراسی و بازگشت به دیکتاتوری و تکروی در حکومت آمادگی نداریم.
این اختلافات، بحث و جدل هایی میان سه فرد در قدرت در تازه ترین بحران سیاسی تونس از انتخابات 2019 تاکنون ایجاد کرد. این اختلافات در پی نگرانی های اقتصادی و اعتراضات خشمگنانه و ناامیدی گسترده در تحقق دموکراسی و اصلاحات تشدید شد.
قیس سعید تابستان گذشته پس از فروپاشی دولت پس از 5 ماه، مشیشی را به عنوان نخست وزیر تعیین کرد، اما به سرعت اختلافاتی میان آنها رشد کرد.
مشیشی تلاش کرد تا حمایت بزرگترین احزاب در پارلمان یعنی النهضه و قلب تونس به ریاست نبیل القروی را جلب کند.
مشیشی ماه گذشته در تغییرات وزارتی 11 وزیر را تغییر داد این افراد از متحدان رییس جمهور بودند که المشیشی افرادی از متحدان النهضه و قلب تونس جایگزین آنها کرد. اقدام المشیشی با مخالفت رییس جمهور روبرو شد. قیس سعید با ادای سوگند 4 تن از آنها مخالفت کرد.
در اعتراضات ماه گذشته به نابرابری ها و تجاوزات پلیس، معترضان خشم خود را نسبت به مشیشی و حزب النهضه ابراز کردند.
حزب النهضه اعتراضات امروز شنبه را حمایت از دموکراسی توصیف کرد. اما این اعتراضات تلاشی برای کسب یک جایگاه و حمایت مردمی برعلیه قیس سعید به شمار می آید که به نظر می رسد اعتراضاتی مشابه از طرف مقابل تنظیم خواهد شد و ممکن است به خشونت میان هواداران دو طرف کشیده شود.
فتحی العیادی یکی از رهبران النهضه در گفتگو با خبرگزاری رویترز گفت: معترضان پرچم های تونس و حزب النهضه را به دست گرفته بودند. این امر حامل پیامی است مبنی بر آنکه مردم خواهان گفتگو و وحدت ملی هستند.