زمزمه نقض توافق سوئد از سوی هیأت ریاض

زمزمه نقض توافق سوئد از سوی هیأت ریاض
شنبه 24 آذر 1397 - 05:26

وزیر کشور دولت مستعفی یمن و متحد سیاسی-نظامی ائتلاف سعودی با وجود امضای توافق صلح سوئد از سوی هیات اعزامی دولت متبوع خود از هم اکنون با کوک کردن ساز مخالف، این توافقنامه را به نفع انصارالله دانست و مدعی شد که این جنبش در عمل توافق های به دست آمده را اجرا نخواهد کرد.

العالم - یمن

به گزارش اسپوتنیک، احمد المسیری با بیان اینکه نباید به این توافق ها زیاد خوشبین بود، مدعی شد که توافقنامه سوئد به شبه نظامیانی که علیه کشور و "دولت قانونی" شورش کردند فرصت بیشتری برای ادامه حیات و نقض قوانین علیه مردم و دولت یمن خواهد داد!
معاون نخست وزیر دولت مستعفی یمن افزود: این توافقنامه برای حوثی ها (انصارالله) که در الحدیده در آستانه شکست و نابودی قرار داشتند، پیروزی به شمار می رود.
وی همچنین گفت: براساس تفسیرهای "کودتاچیان" توافق الحدیده به شکست خواهد انجامید.
المسیری با ابراز تاسف نسبت به پذیرش این توافقنامه از سوی کشورهای عضو ائتلاف عربی به سرکردگی عربستان، افزود: آنها که در همه چیز به دولت قانونی فشار می آوردند پس چرا در این مورد به طرف مقابل فشار نیاوردند. این به معنای پذیرش شکستی است که همه را پشیمان خواهد کرد.
وزیر کشور دولت فراری عبدربه منصور هادی رئیس جمهوری مستعفی یمن همچنین ادعا کرد که بقای یمن تنها با پیروزی این دولت بر نیروهای انصارالله امکان پذیر است.
چهارمین دور مذاکرات صلح یمن 15 آذر با میانجیگری گریفیتس نماینده ویژه سازمان ملل متحد در استکهلم سوئد آغاز شد و نمایندگان دولت نجات ملی و دولت فراری یمن روز پنج شنبه پس از یک هفته مذاکره، درباره آتش بس در شهر و بندر الحدیده و بنادرالصلیف و عین عیسی به توافق رسیدند.
طرف های شرکت کننده در مذاکرات سوئد به توافق های مهمی از جمله عقب نشینی نیروهای نظامی دو طرف از شهر و بندر الحدیده ظرف 14 روز دست یافتند.
ریاست هیات مذاکره کننده انصارالله (هیات صنعا) را 'محمد عبدالسلام' و ریاست هیات دولت مستعفی (هیأت ریاض) را «خالد الیمانی» وزیر امور خارجه دولت عبدربه منصورهادی رئیس جمهوری مستعفی و فراری یمن برعهده داشتند.
تاکنون چندین بار برای پایان دادن به جنگ یمن تحرکاتی صورت گرفته اما هر بار با کارشکنی عربستان و متحدان آن به بن بست رسیده است. نخستین نشست صلح دی سال 1394 در ژنو بدون هیچ نتیجه ای پایان یافت.
دومین دور مذاکرات صلح نیز پس از چندین ماه وقفه، در اردیبهشت سال 1395 در کویت به جریان افتاد که با کارشکنی ائتلاف سعودی به بن بست رسید.
عربستان و امارات از ششم فروردین سال 94 در قالب ائتلافی از چند کشور عربی و با کمک و چراغ سبز آمریکا، حملات گسترده ای را علیه یمن فقیرترین کشور عربی آغاز کردند تا به بهانه بازگرداندن عبدربه منصور هادی رئیس جمهوری مستعفی این کشور به قدرت، به اهداف و زیادخواهی های سیاسی خود جامه عمل بپوشانند.
تجاوز عربستان و امارات به یمن تاکنون منجر به کشته شدن بیش از 16 هزار یمنی بی گناه و ویرانی زیر ساخت های این کشور شده است.

پربیننده ترین خبرها