مجتبی ثمره هاشمی:

رژیم صهیونیستی شمشیر تهدید علیه جهان اسلام

 رژیم صهیونیستی شمشیر تهدید علیه جهان اسلام
چهارشنبه 19 مهر 1391 - 17:20

مشاور ارشد رئيس جمهور کشورمان با بيان اينکه دولت‌هاي آمريکا هميشه رويکرد مخالفت با ايران را در پيش گرفته‌اند تاکيد کرد هدف آمريکايي‌ها از اعمال تحريم عليه ايران فشار بر ملت ايران است.

ثمره هاشمی در گفت‌وگوی اختصاصی با شبکه العالم تاکید کرد که شالوده رژیم صهیونیستی بر پایه تهدید کشورهای منطقه و جهان اسلام پی ریزی شده است. رژیم صهیونیستی شمشیر تهدید غرب علیه کشورهای منطقه و جهان اسلام است.

وی تاکید کرد که رژیم صهیونیستی طی شصت و چند سالی که در منطقه جعل شده است تاکنون پنج جنگ به راه انداخته و هزاران نفر را کشته و میلیون‌ها تن را آواره کرده است. بنابراین، تهدید و اشغالگری و تجاوز ماهیت این رژیم را تشکیل می‌دهد.

ثمره هاشمی افزود: مسئله اصلی که در این میان مطرح است این است که چرا باید چنین تهدیدی وجود داشته باشد. کشورهای مدعی حقوق بشر چرا جلوی این تهدیدها را نمی‌گیرند و اگر تهدیدی نیز صورت می‌گیرد چرا آن را محکوم نمی‌کنند؟

وی افزود: ما به تهدیدهای رژیم صهیونیستی که بیشتر جنبه تبلیغات روانی دارد عادت کرده‌ایم. این تهدیدها از زمان پیروزی انقلاب اسلامی در ایران وجود دارد.

 

مخالفت با ایران؛ مأموریت همیشگی دولت‌های آمریکا

مشاور ارشد رئیس جمهور در ادامه درباره تحریم‌های غیرانسانی غرب علیه جمهوری اسلامی ایران گفت: ۷۰ سال است که آمریکایی‌ها برای ایران مشکل‌ساز هستند. آن‌ها پیش از انقلاب اسلامی با حمایت از رژیم‌های دست‌نشانده و پس از انقلاب اسلامی نیز با سنگ اندازی در برابر نظام جمهوری اسلامی برای ایران مشکل ساخته‌اند.

وی افزود: مسئله تحریم‌ها مسئله تازه‌ای نیست. تحریم‌ها از زمان صدام و جنگ تحمیلی عراق علیه ایران آغاز شد و آن زمان اصلاً بحث برنامه هسته‌ای ایران مطرح نبود. به نظر می‌رسد که مأموریت همیشگی دولت‌های آمریکا، مخالفت با ملت ایران است.

ثمره هاشمی تاکید کرد: هدف آمریکایی‌ها از اعمال تحریم علیه ایران فشار بر ملت ایران است، اما با گذشت بیش از ۳۰ سال از انقلاب، آن‌ها باید آموخته باشند که یک ملت با این تحریم‌ها تسلیم نمی‌شود و راه خود را پیدا می‌کند.

 

حجم اقتصاد ایران در طول یک سال ۱۲۰۰ میلیارد دلار است

مشاور رئیس جمهور در پاسخ به این سؤال که علت تحولات اقتصادی اخیر به ویژه سقوط ۴۰ درصدی ارزش ریال در برابر دلار گفت: این اعداد و ارقام دقیق نیست. حجم اقتصاد ایران در طول یک سال ۱۲۰۰ میلیارد دلار است. آنچه از این حجم به خارج از ایران مربوط می‌شود، حدود ۱۰ تا ۱۵ درصد است؛ یعنی ۱۰ تا ۱۵ درصد از اقتصاد ایران به خارج بستگی دارد و مابقی آن داخلی است. این مسئله نشئت گرفته از آثار فشارهای خارجی بر انقلاب اسلامی است زیرا ملت ایران توانسته است راه خود را در این شرایط پیدا کند و به این ترتیب بسیاری از تولیدات ایرانی داخلی هستند.

وی افزود: با همه این فشارها، اقتصاد ایران از رتبه ۲۲ به رتبه ۱۷ صعود کرده است. البته در برهه‌ای خاص بر روی بازار ارز فشاری وارد شده است که ناشی از تزریق‌هایی بود که در انتقال پول صورت گرفته وگرنه ذخایر ارزی کشور و صنایع ملی، ذخایر معتبر و معتنابهی هستند. ثمره هاشمی نبود تناسب عرضه و تقاضا در برخی موارد و همچنین فشار روانی ناشی از تقاضا را عامل نوسانات اخیر قیمت ارز دانست و گفت: کمبود ارز و سکه به معنی نبود آن نیست.

در حال حاضر با رایزنی با اقتصاددانان، مجلس و سایر نهادها راه حل‌هایی مطرح شده است تا کم کم ارز مورد نیاز بازار با تشخیص نیازهای واقعی تأمین شود زیرا بخشی از نیازها کاذب است و بخشی دیگر نیازهای واقعی بازار هستند که باید نهایتاً تبدیل به کالاهای اساسی شود.

وی افزود: خوشبختانه این تهمید فراهم شده است که تشخیص داده شود نیاز واقعی کدام و نیاز کاذب کدام است. در حال حاضر دولت نیاز واقعی را تامین کرده است. به همین دلیل، طی چند روز اخیر بار دیگر ارزش ریال رو به فزونی نهاد و امیدواریم طی هفته‌های آتی بتواند به نقطه تعادل خود برسد و آرامش به بازار بازگردد.

 

نیازمندی ۱۰ تا ۱۵ درصد کل اقتصاد ایران به خارج

مشاور رئیس جمهور گفت: دولت کالاها را طبقه بندی کرده است. طبقه اول با ارز رسمی با قیمت مصوب مجلس تأمین می‌شود. از میان اقلامی که در این طبقه می‌گنجد می‌توان به نیازهای غذایی مردم نظیر گندم و غذای دام اشاره کرد. بقیه کالاها که جنبه اساسی ندارند مطابق با بازار تنظیم می‌شوند.

پربیننده ترین خبرها